Veelgestelde vragen

Eenvoudig bestellen

Met een account bij onze webwinkel is regelmatig bestellen heel eenvoudig. Je hoeft je gegevens slechts één keer in te voeren bij je registratie als nieuwe klant. Je kunt dan direct en snel inloggen in jouw account met je gebruikersnaam en wachtwoord. In je account heb je inzage in je bestelhistorie, je kunt eenvoudig herhaalbestellingen plaatsen en je kunt een favorietenoverzicht maken.

Verzendkosten

Bestellingen worden verstuurd met PostNL, DHL of DPD. Je ontvangt dan een track&trace code om je zending te kunnen volgen.

  • Verzendtarief Nederland: € 7,95
  • Verzendtarief België: € 8,95

Wij hanteren een minimum orderbedrag van 40 euro. Bestellingen in Nederland verzenden wij vanaf 100 euro gratis. Voor België is dit vanaf 150 euro. Voor verzending naar andere landen binnen Europa neem contact met ons op via email.

Veilig betalen

Je kunt je bestelling bij ons op verschillende manieren betalen. Wij accepteren betalingen via:

  • IDeal
  • Credit Card
  • Bancontact / Mister Cash
  • PayPal

iDeal
iDeal wordt ondersteund door alle grote Nederlandse banken. Indien je toegang hebt tot internetbankieren dan kun je gebruik maken van iDeal. Hiermee betaal je veilig en gemakkelijk je online aankoop. Zo reken je af in de vertrouwde internet betaalomgeving van jouw eigen bank, met de specifieke beveiligingsmethodes van die bank. De betaling wordt direct van de betaalrekening afgeschreven.

Credit Card
Betaling met credit card is mogelijk. Houd hiervoor altijd je credit card bij de hand. Betalen via credit card is een verstandige keuze omdat je bestelling dan altijd minimaal 6 maanden verzekerd is via je credit card maatschappij.

Bancontact / Mister Cash
Bezoekers uit België kunnen makkelijk betalen met Bancontact. Wanneer je kiest voor betalen via Bancontact, kies je voor afhandelen van de betaling door je eigen Belgische bank. Afrekenen gebeurt vervolgens in de vertrouwde online betaalomgeving van je eigen bank.

PayPal
Indien u het liefst via PayPal betaald dan kan dat. U wordt dan in het bestelproces doorgeleid naar de inlogpagina van PayPal van waaruit u de betaling kunt voldoen. U kunt dan zelf kiezen van welke gekoppelde rekening het geld moet worden overgemaakt.

Levertijd

Thuisbezorgen

De verzending van je producten gebeurt normaal gezien binnen 2 werkdagen voor bestellingen binnen Nederland, tenzij anders staat vermeld in de webwinkel. De bezorging wordt verzorgd door PostNL, DHL of DPD. Het pakket kun je volgen via het Track&Trace systeem.

Rond feestdagen en acties proberen we ook 2 werkdagen aan te houden, maar kan het zijn dat de levering iets langer duurt.

Niet thuis?

Je bestelling wordt door PostNL op het door jou aangegeven adres aangeboden. Wanneer er op dat moment niemand thuis is wordt het op een later tijdstip nogmaals geprobeerd. Indien ook bij de tweede aanbieding niemand aanwezig is, zal men een bericht achtergelaten in de brievenbus met daarop het adres van het postkantoor waar je bestelling vanaf de volgende werkdag kan worden afgehaald. De bestelling blijft miximaal drie weken op het postkantoor liggen.

Persoonsgegevens

Je persoonlijke gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd, conform de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) hieraan stelt. Al je gegevens worden geregistreerd in ons gegevensbestand. Het doel van deze registratie is om je te informeren en om je speciale aanbiedingen te doen. De registratie en het beheer van je gegevens vinden plaats in overeenstemming met de geldende privacywetgeving.

Algemene voorwaarden

Je kunt hier de Algemene Voorwaarden van de Essentials Tea webwinkel bekijken.

Goede doelen

Essentials Tea is erg begaan met de natuur en de biologische teelt van zowel dierlijke als plantaardige producten. Wij vinden het erg belangrijk dat er goed met de natuur en de dieren wordt omgegaan.

Zo hebben wij ervoor gekozen om Stichting Bionext, Adopteer een Kip te sponseren. Zo helpen wij mee om de biologische kippenboeren en hun kippen een beter bestaan te bieden.

Ook steunen wij Zoo Veldhoven, door een volière te sponsoren waar allerlei parkieten worden opgevangen om zo een beter leven voor deze dieren te creëren.

Biologische certificering

Essentials Tea is biologisch gecertificeerd door Skal. Al onze thee en kruiden producten zijn biologisch gecertificeerd en worden gekenmerkt door het Bio keurmerk.

Retourneren

Producten kun je binnen 14 kalenderdagen na levering op eigen kosten retourneren. Stuur een mail met de reden en/of foto van je retourzending naar ilona@essentialstea.com. Het te ontvangen bedrag wordt binnen 10 werkdagen na ontvangst aan je terugbetaald. Producten die jou niet in goede staat bereiken kunnen eveneens, na contact met bovengenoemd emailadres, worden geretourneerd. Hierbij zullen de verzendkosten worden terugbetaald.

Wij werken uitsluitend met verse biologische thee en daarom dienen deze verpakkingen verzegeld te blijven bij het retourneren. Wanneer dit niet het geval is kunnen wij de retourzending niet accepteren en zullen dan ook geen betaling terugbetalen.

Voor alle niet voedingsproducten geldt dat u ze uiteraard onder bovenstaande voorwaarde naar ons terug kunt sturen, zolang het product in goede en originele staat verkeerd en in originele onaangetaste verpakking.

Disclaimer

Onze disclaimer vind je hier.