Essentials-Tea_over-ons

Het ontstaan van Essentials Tea

Het idee achter Essentials Tea is ontstaan uit nieuwsgierigheid voor thee. De kwaliteit van sommige losse thee, waarvan wordt beweert dat het de hoogste kwaliteit is, stelde ons vaak teleur.

Dat is de reden dat wij ons zijn gaan verdiepen in de materie van thee. Wat is nu eigenlijk High Quality en waar moet deze aan voldoen? Wanneer is thee biologisch en welke eisen zijn daaraan verbonden? Om daarvan een zo goed mogelijk beeld te krijgen, zijn wij naar China en Indonesië gegaan om dit te onderzoeken.

We zijn daar in contact gekomen met verschillende biologische theeboeren. We hebben rondleidingen gehad op de theevelden en samen met hen thee mogen maken en proeven.

Onze zoektocht ging verder en bracht ons ook naar het mooie Zuid-Afrika om het verhaal achter de beste rooibos te ontdekken. We hebben hier een fantastische biologische FairTrade fabrikant ontmoet die ons rond heeft geleid en veel heeft bijgebracht over het hele verwerkingsproces.

Uiteindelijk hebben wij, na onze reizen, een 250-tal biologische theeën verzameld. Deze hebben we uitvoerig geproefd, besproken en weggezet in een database om daar uiteindelijk de beste en lekkerste theeën uit te selecteren.

Doordat thee een natuurproduct is, is de kwaliteit afhankelijk van verschillende factoren. Elke oogst kan net weer anders smaken. Om zeker te zijn van de beste kwaliteit reizen we regelmatig af naar land van herkomst, om zo persoonlijk contact met onze leveranciers te onderhouden en nieuwe oogsten te testen.