Essentials Tea Biologische Thee Theeleverancier Horeca

Over Essentials Tea

Essentials Tea is in 2016 opgericht. Als theeleverancier willen wij onszelf onderscheiden en thee nét zo belangrijk maken als koffie.
Omdat er in onze beleving nog te weinig aandacht besteed werd aan goede kwaliteit thee, hebben wij onszelf verdiept in de materie van thee en in alles wat dat theeblaadje nou zo bijzonder maakt. Maar bovenal, hoe de beste smaak naar boven komt tijdens het verwerkingsproces. Dat proces is het beste te volgen bij de bron, dus reisde wij af naar China! 

Het intern meekijken en ervaren hoe de professionals dit bijzondere drankje tot een ware beleving maken, is kunstig en fascinerend om te zien. Ze leerde ons de kneepjes van het vak en lieten het verschil zien tussen de verschillende kwaliteiten thee. 

Al snel waren wij ‘aangestoken’ door het virus dat thee heet, en vervolgden onze leerschool. Ditmaal naar Zuid-Afrika, waar de beste Rooibos ter wereld vandaan komt. Ook hier mochten we intern meekijken hoe het proces van struik naar drankje wordt gevormd.

Met al deze kennis op zak, en ons streven naar een 100% biologisch product dat ook nog eens suikervrij is, ontstond Essentials Tea.

Tot op de dag van vandaag proberen wij met ons product, dat altijd van de beste kwaliteit is, onze klanten te laten ervaren dat thee net zoveel aandacht verdient als koffie. Want het blijft ten slotte, samen met water, het meest gedronken drankje ter wereld!